af Morten Toft Rasmussen

 

Den første Ølstafet omkring Almindsø fandt sted i foråret 2009, Vi var 6 drenge som gik i 2.D og ikke vidste hvad vi skulle bruge vores fredag eftermiddag på. Som altid blev der hurtigt smidt mange ideer i luften, der blev bygget videre på ideer, og inden længe var vi helt oppe at køre over ideen om et race rundt om Almindsø: 30 bajere, 3 mand og 4 km. Det lød som en fornuftig opskrift på en god fredag eftermiddag. Vi udgjorde selv 2 hold, og det lykkedes os at overtale 3 drenge fra 2.Q til også at danne et hold.

 

1 time senere stod vores 3 hold klar ved Almindsø – Team Transformers, Grønne Far og Q-drengenes holdnavn er desværre gået i glemmebogen. Efter at være blevet enige om de vigtigste regler: 1) ingen fingre i halsen 2) ingen bundslatter 3) al pant går til vinderen, lød startskuddet. I bussen ned til soen havde vi diskuteret taktik, men var også nået frem til konklusionen, at det ikke kunne lade sig gøre at gennemføre på under en time. Team Transformers vandt i en tid på omkring 57 minutter. Ikke just en imponerende tid i dag.

 

Vi var så vilde med vores nye sport, at vi afholdt Ølstafet hver eneste fredag i 4 uger efter den første stafet. Vi gik op i det med ild og sjæl. Vi reklamerede helt vildt på skolen og rundt omkring i byen – lavede flyers, plakatter, videoer, skrev sange osv. Vi kom sågar i Radio Silkeborg, hvilket var ret stort. Stafetten voksede sig lynhurtigt stor, folk kom pludselig fra hele Danmark, og vi besluttede derfor kun at afholde Ølstafet 2 gange om året. Da vi videregav stafetten i sommeren 2010 var der omkring 70 deltagende hold. At se hvad stafetten har vokset sig til at være i dag, gør os sindssygt glade og stolte.

 

Det vigtigste for os som arrangører var altid at gøre Ølstafetten til en  gentleman-sport. Dvs. at man ikke snyder, alle hjælper med at efterlade målområdet, ruten og søen pænere end da man kom, man spreder god stemning, og man hjælper vinderne med at indløse panten. For os var det stort, at starte et ungdomsevent som dette, hvor folk kom, var glade og gav den gas, men respekterede hinanden og naturen. Vi håber mere end noget andet, at denne ånd vil fortsætte i fremtiden.

 

– Team Transformers og Grønne Far